ápr
6

Rászántam magam, hogy megosszam mindenkivel az eddigi tapasztaltaimat, úgy érzem hasznos lehet sokak számára, a komolyabb kiborulások elkerülése miatt :) .

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az egész januárban kezdődött :) Az esküvő kiállítás közeledett, és felmerült, hogy menjünk ki... erre a válasza az volt, hogy 'rendben persze'. Ám amikor korábbi kiállításon való részvétel tapasztalata alapján megemlítettem, hogy ha megtaláljuk álmaink helyszínét, akkor lehet, hogy azt le is foglaljuk :), na erre elsötétült tekintet, és döbbenet volt a válasz... gondolhatjátok, picit megijedt a dologtól, mert hogy lánykérés még nem volt, és különben is :)

No de ezen gyorsan túltettük magunkat, és mentünk a kiállításra...

Nem is tudom hogy hogy értékeljem az egészet. Természetesen szuper egy ilyen kiállítás, mert nagyjából képbe kerül az ifjú pár, hogy a költségvetésük mire elég. Természetesen a kiállításon azért inkább a drágább szolgáltatók jelennek meg, hiszen ugye kifizették a részvételi díjat. Tehát ne vegyük készpénznek, amit ott látunk!

Az első dolog az legyen, hogy kitaláljátok a költségkeretet, amibe szeretnétek beférni. A házilag megfőzött, viszonylag alacsony költségvetésű esküvőtől a sokmilliós fényűző esküvőig, minden kínálat megtalálható a piacon, de mielőtt elkeserednének a kedves menyasszonyok, azért a barátok, családtagok segítségével, vagy nászajándékként sok mindent meg lehet olcsóbban is oldani, és tűnhet fényűzőnek egy alacsonyabb költségvetésű esküvő is.

Amikor tudjuk a keretet, akkor kezdjük el megtervezni, hogy mit szeretnénk hogy legyen, és egy hozzávetőleges költséget is írjunk mellé, hogy a végén lássuk, hogy mire mennyi jut.  Ha érezhetően túl vittétek magatokat, akkor kezdjétek a barátaitokat keresni, akik tudnak segíteni bármiben.

Ha nem szeretnétek sokat foglalkozni a szervezéssel és rengeteg fölösleges pénzetek van, akkor bátran bízzatok meg egy esküvő szervezőt - azért előbb kérjetek legalább referenciát, általában egy kávé melletti beszélgetés még nem kerül pénzbe, aztán maximum mégsem őt választjátok. Az esküvő szervezők általában értik a dolgukat, azonban ha saját elképzeléseid vannak, akkor érdemes odafigyelni, hogy mennyire szeretne lebeszélni az álmaidról, mert ez mégiscsak a "ti napotok", nyilván arra szeretnétek ti is emlékezni, amit gyerekkorod óta vártál, és nem arra, hogy 'mekkora idióta voltam, hogy hagytam magam lebeszélni'. Természetesen nem azt szeretném ezzel mondani, hogy nem lehetnek jó ötleteik, sőt, van amit bizony érdemes megfogadni, hiszen, nekik ez a szakterületük.

Viszont ha nincs annyi fölösleges pénzetek, akkor a saját szervezést ajánlom. Ez természetesen nem túl egyszerű, de lehet vele sokat spórolni. Ajánlatom alapján a helyszín keresést időben kezditek, mert aztán egyszercsak bepánikol az ember, hogy jesszus, már csak 4 hónap van hátra, és még nincs hol enni... Ha nem igazán tudjátok, hogy hol szeretnétek akkor az ajánlatkéréssel elég sok idő elmegy, viszont érdemes előre megfogalmazott igényeket küldeni, hamarabb kiderül, ha mégsem tudják azt nyújtani... Sokszor az általános ajánlatot küldik csak el a helyszínek, de azért ne keseredjünk el, a menü ajánlatok között általában szabad az átjárás, az ital kínálat - ami megdobja az árat - nagyon változó. Ha a hely szimpatikusnak tűnik, mindenképp beszéljünk meg velük egy találkozót, hogy érdemes-e tovább gondolkodni velük, vagy keressetek más helyszínt.

Vannak catering cégek is, őket is érdemes megkeresni, mivel akár helyszín ajánlattal is tudnak élni, illetve, az étel ajánlatuk is esetleg változatosabb. Catering cég megbízása esetén viszont nagyrészt számolnunk kell járulékos költséggel, a helyszín bérleti díjával.

A  mi esküvőnk szeptemberben lesz, és egyelőre a szervezés sűrűjében vagyunk. Sajnos az élet úgy hozta, hogy szüleink pénzére is szükségünk lesz, de próbáljuk a lehető legkisebb költségből kihozni, úgy, hogy azért nem az örömszülők szakadnak bele a munkába, a sütés főzéssel. Természetesen én is szeretnék habos babos és fényűző esküvőt, de nem dőlök be a "ha esküvő, akkor tuti mindent meg fog venni, és kérni fog" ajánlatoknak. Én az egésszel január elején kezdtem foglalkozni, az első ajánlatot február 14-én kértem. Szerencsére van munkám, így aztán kevésbé tudtam sokat foglalkozni a történettel, így múlt héten számoltam össze az eddigi ajánlatok kínálatát. Most már tudom, hogy melyik az a hely, ami biztosan nem fér bele a keretbe, melyik az, akik biztos nem lesznek benne a 2. körös listában, különböző okok miatt, de még nem adtam fel, hogy megtaláljam a helyet :).

Következő bejegyzésemben folytatom, az eddigi kalandjaimat, addig is sok sikert, minden menyasszonynak! :)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eskuvoikeszulodes.blog.hu/api/trackback/id/tr542804748

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása